Tag Archives: smederevo zaposlenje

ODMAH SE ZAPOSLITE u SMEDEREVU: Preko 300 radnih mesta HITNO!

Nova radna mesta i veći nivo proizvodnje su planovi za budućnost ovog giganta.

– Železara Smederevo zaposliće između 250 i 300 novih radnika najkasnije do kraja ove godine – kaže Bojan Bojković, član radne grupe za Železaru.

On smatra da je to upravo onaj broj ljudi koji fali u proizvodnji da bi novi vlasnik ćeličane , kineski “Hestil” dostigao proizvodnju koju je planirao.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: PRODAJA STANOVA u SRBIJI 4.500 evra za 66 kvadrata i 6.000 evra za 85 kvadrata!

“Hestil” hoće da postigne nivo proizvodnje od oko 150.000 tona mesečno. U ovom trenutku Železara pravi 100.000 tona čelika mesečno. Kinezi planiraju da otvore nova radna mesta u narednih nekoliko meseci, a najkasnije do kraja ove godine. Posao može da očekuje između 250 i 300 ljudi- ističe Bojković.

Saradnja sa Hrestilom:

  • 18. aprila Vlada Srbije potpisala je ugovor sa Kinezima, 
  • 46 milona evra platili su „Železaru“ u Smederevu
  • 300 miliona evra investiraće u našu fabruiku
  • 5.050 radnika zaposleno je u čeličani

– Posebno je značajno zapošljavanje bez subvencija. Ako „Železara“ primi nove radnike to će biti velika stvar pre svega za te ljude, njihove familije, grad Smederevo, penzioni fond i celokupnu srpsku ekonomiju- navodi Kovačević, ekonomista.

JAVIO SE SRBIN KOJI ZAPOŠLJAVA U NEMAČKOJ: Plata preko 2.000 evra, sve što trebate da uradite je da ga pozovete na OVAJ BROJ! (Broj poslodavca na kraju vesti)

Čelik iz Srbije će se prodavati mnogo više. Velika je stvar da „Železara“ punom parom ide napred. Ona nam je jedna od najvažnijih fabrika i mnogi dobavljači zavise od njenog opstanka- kaže ekonomista Ljubodrag Savić.

Izvor: Srbijadanas/Informer