Tag Archives: posao na balkanu

Na samo 3 sata od Srbije, dele se poslovi za Balkance, sa platom od 1170 e!

Medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo Magdalene Nardelli-Kovačić, doktorke s ostrva Mljeta koja poziva kolege da dođu da rade u Babino Polje, prenose hrvatski mediji.

“Svi moji dragi prijatelji, treba mi vaša pomoć. Stekla sam pravo na odlazak u penziju i uputila sam zahtev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vek u ordinaciji i na terenu”, započinje pismo Magdalena.

Na ovaj korak se odlučila jer se na konkurs za otvoreno radno mesto niko ne javlja.

“I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite viest u etar ( balkanski, evropski, svetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio da živi i radi na jednom od deset najlepših ostrva svijeta. Ja sam optimista i mislim da takav neko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da se potrudimo da informacija stigne do njega”, piše Nardelli-Kovačić.

Ova lekarka navodi kako bi plata lekara koji se odluči na ovaj posao bila od osam do devet hiljada kuna (1.050 do 1.170 eura) u zavisnosti da li je početnik ili specijalista. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a dežurstva će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mesečno iznosi između tri i pet hiljada kuna (390 do 650 eura).

Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smeštaj je osiguran u selu, a plaća ga DZ i Opština Mljet.

Odlasci na kopno, navodi lekarka, neće biti problem jer je reč o združenoj praksi s lekarkom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije.

(CroExpress)