Tag Archives: google kampanja

4 saveta kako da ostvarite uspešnu Google kampanju

Imate ograničen budžet a želite da postignete uspeh sa promocijom vaših proizvoda i usluga? Verujete da uspešni brendovi opstaju samo zahvaljujući preskupim reklamnim kampanjama? Pročitajte naredne redove i otkrijte šta je zaista neophodno za uspešnu promociju na Google-u. Novac nije uvek najvažnija stavka…
Prvenstveno, veoma bitna stvar u vezi sa marketingom na pretraživačima je imati jasan cilj koji treba ostvariti. Da li želite da postignete veću vidljivost svojih proizvoda i povećate prodaju, ostvarite vodeću poziciju na tržištu, povežete se dugoročno sa svojim korisnicima? O svemu ovome treba dobro razmisliti pre nego što krenete u kampanju.
google-920532_1280
Uvek imajte na umu ciljne korisnike prilikom oglašavanja. Kreirajte sadržaje i poruke koji će privući njihovu pažnju, povećati interes, ubediti ih da žele isključivo vaš proizvod, preuzmu akciju i budu zadovoljni kada posete vaš veb sajt.
Targetirajte svoje oglase. Upotrebite sve tri opcije targetiranja ključnim rečima – tačne ključne reči, fraze, opšte ključne reči. Ponudite najviše za tačnu ključnu reč i najmanje za opštu. Nakon toga, koristite Google targetirane kriterijume, pa tako svoju kampanju kožete usmeriti na određeno geografsko područje ili na veb sajtove koji najbolje pristaju vašem tipu poslovanja i ključnoj reči za koju ste se odlučili.
Kada postavite svoju kampanju Google oglašavanja na osnovu plana i akcija, testirajte je kako biste maksimizovali njen ishod. Da biste postigli uspešne rezultate pripremite nekoliko varijacija za svoje oglase koji će vas dovesti do najnižih troškova i najvećeg broja konverzacija. Kada vidite koja je opcija najbolja, sledite samo nju i započnite proces ispočetka.
Pratite i prilagodite svoju kampanju. Iako zvuči, ponekad i jeste, veoma naporno ispratiti sva dešavanja u vezi kampanje, to je neophodno kako bi ona bila uspešna. Barem jednom nedeljno proverite svoje objave i eliminišite ubuduće one koje su imale slab odziv. Iskoristite prednost google oglašavanje i izmenite kampanju tokom njenog trajanja kako biste ostvarili najbolje rezultate.
Najveće zasluge uspešnih kampanja pripisuju se poznavanju detalja. Iskoristite mogućnosti digitalnog oglašavanja na pravi način i sa ograničenim budžetom, isplaniranim i usmerenim na pravi način, ostvarite uspeh svoje promotivne kampanje.